duminică, 20 aprilie 2008

Zambesc...

"Ingeras, in seara asta m-am decis sa iti zambesc. Nu ma intreba de ce. Stiu, te gandesti ca nu mi-ai dat niciun motiv si nici nu vrei sa ma inveti sa-ti citesc linistea. Insa, prin tacerea pe care mi-o impui, am reusit sa inteleg ca e si ea buna la ceva. Imi lasa ideile sa zburde in liniste printre imaginile carliontate ce-mi creioneaza orizontul. Tocmai de aceea, in seara asta iti zambesc. Gata, nu te mai cert si nu ma mai infurii. Iti citesc eu tacerea daca tu inca n-ai invatat literele ce o descriu.

Ia-ma de mana si paseste alaturi de mine. Inchide ochii si strange buzele tare, stiu ca acum tu imi vorbesti si stai linistita ca eu te aud si te inteleg. Nu zici nimic si de fapt ceri totul, nu trebuie sa articulezi cuvintele pentru a pricepe ca iti e frica sa deschizi ochii. Tine-i strans inchisi si lasa picaturile sa se aseze cu nesat pe pleope. Stii ca nu au scrupule. Nu incerca sa deschizi ochii, nu au invatat inca sa inoate.

Totul e rece si te inteapa, iti loveste chipul si iti ingheata gandurile. Ai buzele umede si gustul sarat ce-l simti incleiat in cerul gurii te face sa rosesti cuvintele. Nu e nevoie, nu poti...degeaba o faci.Respira adanc si incearca sa numeri. "De ce nu se termina?", se intreba un gand fricos.

Linisteste-te, stii ca nimic nu e etern, ca atare n-ai de ce sa-ti faci griji. Gandurile ti se ingramadesc haotic incercand sa se elibereze. Trag isteric de clanta, incercand sa deschida usa. Si tu tot ce poti sa faci este sa numeri picaturile ce iti lovesc chipul ca un abac ieftin de la negustorul de chilipiruri.

Nu sunt multe, blondutzo! Nu te speria, la un moment dat se vor termina. Strange-ma tare de mana si vorbeste-mi, stii ca eu iti ascult tacerea. Ia-ma in brate si lasa-ti gandurile sa vina la mine, iti promit ca voi avea grija de ele, vor fi tratate regeste: in fiecare zi vor avea la micul dejun rationamente clare, la pranz deductii logice si seara ti le imbat cu miros de primavara tarzie, trebuie sa se relaxeze si ele dupa o zi de munca, nu?

Hai, deschide ochii, mi-am sters deja lacrimile, n-ai cum sa le mai vezi. Acum sunt linistit si iti zambesc."

Iar ascult...

....Laura Stoica-Mai frumoasa...

...ma gandesc daca mai simti asa..."Tu ma vezi/Mai frumoasa decat sunt eu"..."Ma trezesc zambind in fiecare zi/Ce sansa ca te-am cunoscut/Nu mai credeam in iubire de mult"..."inima mea nu vrea sa o minti"...

...daca ai stii ce este acum in sufletul meu, te-ai intoarce sa ma iubesti...din pacate.................. .................. ................

Franturi din filme...

...in multe momente, ma gandesc la tine si as vrea sa iti impartasesc totul...

"Trebuie să spun ceea ce am de spus. Nu mi-a mai rămas mult timp. Stiu că sunt lucruri, pe care niciodată nu ti le-am dăruit. Si nu m-am întors să îti cumpăr nimicuri. Mă necăjeste faptul...că niciodată nu te voi mai face să zâmbesti. Vreau doar să îmbătrânim împreună. Doi bătrânei gârboviti, nedespărtiti.... Multumesc pentru toate. Multumesc pentru afectiunea ta. Pentru prima clipă, când te-am văzut. Multumesc pentru că, a fost cineva mândru de mine, pentru daruri, pentru drăgălăsenia ta. Pentru frumusetea ta, care mă îndeamna să te mângâi tot timpul. Îmi cer scuze dacă te-am dezamăgit. În special acum."

"Esti atât de frumoasă încât iadul devine rai în preajma ta."

"Dragostea mea e ca marea, nesfârşită şi eternă. Si uneori furioasă, ca valurile învolburate."

"Tu eşti ca venirea zorilor, ca şi primăvara, revii la cel ce vrea să renască."

"Te iubesc...Aş vrea să stăm doar aşa, imbratisati pentru totdeauna...După atatia ani, inima mea era, în sfârşit, mulţumită. Şi am descoperit, cu mare bucurie că viaţa, şi nu moartea este cea care nu are limite."

Din nou Iris si Alifantis...

...ascult si ma regasesc...imi e dor de tine...oare esti bine, oare te gandesti la mine, oare ma visezi, oare vei reveni...ganduri, intrebari...



Spune-mi daca am gresit ceva,
Spune-mi daca te-am pierdut candva,
Nu mai stiu cum sa te caut,
Sa ma-ntorc din nou la locul unde'
Ne-am gasit iubita mea

Spune-mi oare ce mai sti de noi?
Spune-mi oare suntem amandoi?
Doar o ploaie-n miez de vara care vine si s-a dus
Sub un cer albastru care, ne va duce tot mai sus

Refren:Vino iar dar pentru totdeauna
Eu stiu e greu,
Sa iubesti cum iubesc eu
Doar asa vom fi mereu

Da iubito stii ca m-ai ranit
Da iubito stii ca m-ai lovit
Chiar in inima si doare
Ca si gandul c-ai plecat
Dar iubirea mea nu moare
Doar asa ne este dat

Refren:
Vino iar dar pentru totdeauna
Eu stiu e greu,
Sa iubesti cum iubesc eu
Doar asa vom fi mereu...




Norii-s de-argint şi zboară departe
Ceru-i înalt tăiat în cleştar
Noaptea-i o perdea
Şi fereastra mea
Doar umbre, care-ncet dispar

Cînd nu eşti aici mi-e camera goală
E timpul leneş, mult prea lung
Deloc nu mi-e somn, şi-nloc să adorm
Încerc cu gîndul să te-ajung

<<
Se înseninează cerul, departe
Ceaţa dispare ruptă în fîşii
Străzile-s pustii
Dacă tu, tu nu vii
Degeaba-ncepe, începe-o nouă zi
>>

<
Nu te-ndepărta, nu mă mai lăsa
Singur s-aştept
Nu te răzgîndi, nu mă ocoli,
Nu mai fugi
>

Şi-i linişte iar, aproape de mine
Prea triste visele-mi sînt
De ce nu eşti aici, să-mi poţi vorbi, să-ţi pot vorbi
S-apropii cerul de pămînt

Si-i linişte iar, aproape de mine
De ce n-auzi chemarea mea
Te strig mereu, te strig în gînd
E inima mea ca un ceas bătînd